Arkeologisk museum i Tolfa

Vi møtte Giordano Iaconelli, som selv er født og oppvokst i byen. Han er  kunnskapsrik og lidenskapelig opptatt Tolfa historie. Absolutt rette mann for jobben som direktør for byens arkeologiske museum.

– Vi har konsentrert oss om den etruskiske perioden. Valgt å løfte frem dette, siden det er så viktig for Tolfas karakter. Byen ligger midt i den etruskiske sonen. Vi har mange nekropoliser, dødebyer eller gravsteder. De fleste er funnet takket være systematiske utgravinger på 1960-70 tallet. Noen ble også funnet av det tyske instituttet. Og noen ble røvet av franskmennene da Napoleons tropper beleiret Tolfa i 1799. Vi har mye spennende historie å vise frem. Og vi er stolte av den.

– Hvem kommer hit for å oppleve historien.

– I tillegg til noen turister, er det mange skolebarn som kommer hit for å oppleve historien vå Vi arrangerer visninger og kurs der elevene gjennom praktiske øvelser får innblikk i tidligere tider.

– Mange blir overrasket over å finne et så bra museum i en liten by som Tolfa, avslutter han med tydelig stolthet i stemmen.

– Hva betyr Tolfa for deg personlig?

– For meg er Tolfa livet. Det er her jeg er født, og her jeg vil leve.

Vi anbefaler et besøk til Tolfas eget, arkeologiske museum. Giordano Iaconelli ønsker deg varmt velkommen.

Arkeologisk museum – Largo 15 XVMarzo.