Bianco e Rosso

– Jeg kaller stedet et Osteria. For hos meg får du alltid noen enkle småretter sammen med den italienske vinen, sier Giorgio Piroli entusiastisk bak disken. Giorgio Piroli er innehaver av Bianco e Rosso, vinbar og osteria i Tolfas hovedgate Via Roma.

Stedet er lite. Kun noen få bord. Atmosfæren er varm og fargerik. Giorgio peker ut i lokalet.

– Vi har forskjellige typer gjester. Noen som vil drikke mange glass. Andre er mer opptatt av kvalitet. Gjestene er som en familie for oss. Når de kommer forventer jeg at de ønsker å hygge seg.

Vi spør: – Har du noen spesiell filosofi når det gjelder vin?

– Den skal være italiensk. Det sier seg selv. Vi er jo et av verdens beste vinland. Jeg studerer vin hele tiden. Smaker og velger ut. Derfor har jeg alltid forskjellig vin. Jeg har ingen favoritt. Forskjellig vin til forskjellige årstider og øyeblikk. Slik må det være.

– Og maten, hva tenker du om den?

– Lokale og regionale råvarer av beste kvalitet. Servert på en enkelt måte sammen med god vin. Slik skaper jeg gode opplevelser for mine gjester.

– Hva betyr Tolfa for deg?

– Han svarer slik bare en italiensk mann kan.

– For meg er Tolfa som en vakker kvinne. Vanskelig å forstå, vanskelig å ikke bli fortapt i. Og Tolfas sjel er Tolfetano-hesten. Enkle, arbeidsomme hester som gir alt for deg. En populær rase, som ikke koster så mye. Et fredelig, fritt og sterkt dyr.

Ønsker du å nyte noen enkle småretter og god italiensk vin, kan vi anbefale Bianco e Rosso på det varmeste. Den enkle maten er noe av det beste du finner i landsbyen. Og du føler deg alltid velkommen i selskap med Giorgio og hans mor.

 

 

Bianco e Rosso, vinbar og osteria.

Adresse Via Roma 164

Baren drives av Giorgio Piroli.