Bli med i unikt kulturkloster i Italia!

Klostergården, Cappuccini Tolfa

Benytt muligheten til å bli medeier i det unike Cappuccini-prosjektet i Tolfa i Italia!

Som deleier i Amici Cappuccini Tolfa får du…

 • Først og fremst får du bo gratis i et dobbeltrom en uke hvert år i minst 30 år. Dette inkluderer frokost.
 • Medlemskap i et nettverk som knytter seg til lokale produsenter, arrangører, hånd­verkere, kunstnere og vil nyte godt av de ­rabatter og ­fordeler som fellesskapet vårt forhandler fram på vegne av medlemmene.
 • Førsterett til å arrangere gruppe­samlinger, familiesammenkomster, kurser, ­seminarer, konserter, utstillinger eller prøvesmakinger.
 • Andel i et historisk nybrottsarbeid der en arkitektonisk juvel fra Tolfas gullalder gjenoppstår som et levende og kreativt kultursenter.

Les gjerne avdelingen for spørsmål og svar nederst – her vil du finne svar på mange viktige spørsmål.

Det er det 400 år gamle Cappuccini-klosteret fra 1621 som skal bli et helt spesielt overnattingssted, kultursenter og møtested. Det er den viktigste delen av kulturarven i denne vakre småbyen rett utenfor Roma som nå søker nye deltakere.

Room in Convento Cappuccini Tolfa.

Utemiljø – Cappuccini Tolfa

Selskapet Tolfa Development srl (TD) har fra 1. januar 2021 en kontrakt med kommunen om å leie stedet i 33+6 år. Vi har et utsøkt forhold både til sentrale og lokale myndigheter og har et stort nettverk i området. Det er naturligvis både en ære og en fantastisk mulighet å ha ansvaret for å restaurere denne perlen fra Tolfas gullalder, og å gjøre det ikke bare til et unikt overnattingssted, men et kulturelt senter både for byen og regionen.

Vi har allerede investert omkring 1 000 000 euro i klosteret og gjort de gamle munkecellene til vakre soverom med aura fra en svunnen tid.

Amici Cappuccini di Tolfa

Nå selger vi de siste andelene i foreningen Amici Cappuccini Tolfa (ACT), som allerede har en eierandel på ca 5 prosent i TD. Foreningen har 25 andeler og hver av dem er til salgs for 10.000 euro. Det er kun 14 andeler igjen.

Dette gir deg medeierskap i klosterprosjektet, men også medlemskap i ACT som til sammen vil eie ca. 5 prosent av selskapet Tolfa Development Srl.

Lounge in Convento Cappuccini Tolfa.

Som medeier får du muligheten til å være med på å gjøre det vakre og unike ­Cappucciner-klosteret fra 1621 til å bli et helt spesielt overnattingssted, kultursenter, utgangspunkt for fotturer, sykkelturer eller rideturer. Du vil bli en prioritert bruker både som arrangør for grupper eller eventer, feiringer eller faglige gruppesamlinger. Og ikke minst til personlig bruk for overnatting og utgangspunkt for å nyte det vakre Tolfa-landskapet og omgivelsene rundt oss.

Library in Convento Cappuccini Tolfa.

Som andelseier får du

 • Først og fremst får du bo gratis i et dobbeltrom en uke hvert år i minst 30 år. Dette inkluderer frokost. Det omfatter også bruk av klosterets bibliotek, medierom, salonger og andre goder.
 • førsterett til å arrangere gruppesamlinger, familiesammenkomster, kurser, seminarer, konserter, utstillinger eller prøvesmakinger.
 • medlemskap i et nettverk som knytter seg til lokale produsenter, arrangører, håndverkere, kunstnere og andre, og du vil nyte godt av de rabatter og fordeler som fellesskapet vårt forhandler fram på vegne av medlemmene.
 • deltagelse i et historisk nybrottsarbeid der en arkitektonisk juvel fra Tolfas gullalder gjenoppstår som et levende og kreativt kultursenter.

Ved å tegne deg som medlem nå, kan du ta klosteret i bruk allerede til høsten!

Når du har undertegnet kjøpsavtalen har du sikret deg din andel så snart du har betalt inn de 10.000 euro til vår konto.

Tolfa – en kulturby i etruskerland

Byen Tolfa ligger i åsene over havnebyen Civitavecchia, en time fra Romas internasjonale flyplass, en halvtime fra strendene ved Santa Marinella og halvannen time fra Roma sentrum. Området har vært kulturlandskap i minst 7000 år og det er historiske minner fra tida før antikken, etruskertid, romertid, middelalder og renessanse.

Tolfa er kjent for sitt gode kjøkken og sine utsøkte råvarer. Hver sommer er det et yrende liv i forbindelse med alle slags festivaler med TolfaJazz, TolfAma og TolfArte som de mest berømte.

I den store allmenningen beiter flokker av Tolfahester og langhornede maremmakyr. Området er botanisk sett usedvanlig rikt med blant annet 40 ulike ville orkideer, og her og der finnes det varme kilder.

Klosteret Cappuccini di Tolfa

Convento dei Cappuccini

Klosteret ble bygd som et fransiskanerkloster i 1621 av arkitekten Michele da Bergamo. Det ligger fritt og åpent til på byens beste tomt. Fra klosterhagen har man utsyn mot Tolfaklippen med borgruinen, Appenninene og bak åsene ser man Middelhavet. Stedet har sin egen magi og man kan tydelig kjenne at arkitekten visste hva han gjorde da han anla det. Fransiskanerne er tiggermunker, så derfor er stilen enkel, men med en klassisk skjønnhet som vi har søkt å ta vare på og løfte fram, så pietetsfullt som mulig.

Panorama over Tolfa

Selskapet

Tolfa Development srl er et italiensk selskap opprettet av tre norske initiativtakere som har hatt forbindelse med Tolfa i over 25 år. Vi har også tre svenske eiere som også har tilført selskapet både kapital og viktige impulser. Kontrakten med kommunen er godkjent og velsignet av Kulturdepartementet i Roma som vi har et utmerket forhold til.

For å melde din interesse sender du en epost merket AmiciCappuccini til
sijo@online.no.

Amici Cappuccini Tolfa – Spørsmål og svar

Hvor ligger Convento dei Cappuccini?
Klosteret ligger her:

Her ser man Convento dei Cappuccini nederst til høyre i kartet:

Hvordan kommer man dit?
Det er en times biltur fra Romas hovedflyplass ved Fiumicino. Vi kan ordne henting etter avtale. Det går tog fra Roma til Civitavecchia. Derfra kan man ta buss eller avtale henting med oss.

Hva er Tolfa Development srl?
Det er et selskap som ble opprettet for å søke om leieavtalen og gjennomføre restaurering og drift av Cappuccini?

Hvem er eierne i dag?
Det er tre grunnleggere: Sigurd Johansen, styreleder, Pål Steigan, styremedlem og Geir Tandberg Steigan, styremedlem, og tre medeiere som kom til etterpå: Lasse Diding, Elisabeth Hallin og Per Repfennig. Pål og Sigurd var med på å grunnlegge Det norsk-italienske studiesenteret i Tolfa og Sigurd var styreleder der i ti år.

Hvordan blir aksjefordelingen?
Amici Cappuccini Tolfa vil sitte med ca. 5 % av aksjene i Tolfa Development srl.

Hvordan er rommene?
Vi har beholdt romstrukturen i munkeklosteret basert på munkenes enkle celler. Men vi har pusset dem opp og utstyrt dem med håndverkerbygde møbler i en klassisk stil som passer stedets ånd. Det er ikke bad eller wc på rommene, siden reglene for vern av gamle bygninger ikke tillater det, men det er moderne bad i korridorene. Hit kommer man for å nyte og oppleve den helt spesielle atmosfæren i en slik klosterbygning.

Kan jeg leie mer enn ett rom på medlemskapet?
Ja, du kan leie inntil tre rom samtidig for å kunne ha med venner eller familie.
Så kan du naturlligvis benytte deg av muligheten til å bestille for ei gruppe helt opp til å leie hele klosteret, og da får du som medlem 20 prosent rabatt på alle gjeldende priser.

Hva koster det å leie hele klosteret?
Døgnprisen er 2100 € per dag i høysesong og 1600 i lavsesonger. Som medlem får du 20% rabatt på denne prisen.

Hva med fellesrom?
Det finnes et bibliotek, en konferanseavdeling med salong, en spisesal og en vakker klostergård med bueganger, samt store uteområder med sittegrupper og god plass.

Kan man selge andelen sin eller la den gå i arv?
Det sier vedtektene ikke noe om, men styret har vedtatt at dette skal være lov, og at styret skal utarbeide retningslinjer for dette.

Kan man leie sykler?
Ja, vi har kontakt med et utleiefirma som leier ut både elsykler og vanlige sykler. De har også en hente- og bringeservice der man for eksempel kan sykle ned til strendene ved Middelhavet, men bli brakt tilbake med buss, hvis man ikke orker de 500 høydemetrene opp til Tolfa etterpå.

Er det godt turterreng?
Det er et ekstremt godt og vakkert turterreng. Tolfa har Italias største allmenning der det beiter flokker av Tolfahester og maremmakyr og der man kan se rovfugl som ørn, falker og glenter eller nyte et svært mangfoldig planteliv fra villpærer og det lillablomstrende judastreet til mer enn førti ville orkideer eller vill asparges og artisjokk.

Finnes det gode turkart?
Nei, men vi har i gang et prosjekt sammen med kommunen og turentusiaster i området for å lage et turkart med merkede ruter i 1:25.000 innen 2022.

Kan man ta rideturer?
Ja. Vi har kontakt med profesjonelle hestefolk som leier ut gode ridehester og organiserer rideturer i et svært spennende landskap.

Hva med guidede turer?
Vi kan hjelpe til med å organisere gruppeturer. Vi har kontakt med lokale guider som kjenner landskapet ut og inn og som kan legge opp turer etter folks fysikk og interesser.

Hva med frokost og andre måltider?
Alle priser inkluderer frokost. Dette gjelder også i den frie uken. Når det gjelder middager og lunch vil vi forhandle fram fordelaktige avtaler for våre medlemmer med de lokale restaurantene.

Hva med andre muligheter i nærheten?

 • Strendene ved Santa Severa og nord for Civitavecchia er en halvtime unna. Det er også gode ferskvannsstrender ved Bracciano, under én times kjøring østover.
 • Medlemmene vil få tilbud om spesialpriser på spa-anlegget ved de varme kildene i Stigliano.
 • Etruskermuseene og etruskergravene i Tarquinia og Cerveteri er noe som bare må oppleves.
 • Det finnes flere varme kilder i nærområdet som man lett kan komme til, slik som Ficoncella ovenfor Civitavecchia.
 • Det er interessante pilegrimsveier i nærheten.
 • Innen en time eller halvannen fra Tolfa finnes det et stort antall vakre og interessante småbyer med hvert sitt særpreg, som kan være verdt et dagsbesøk, slik som for eksempel Monsterparken i Bomarzo eller den spektakulære Orsini-borgen i Bracciano.
 • For jaktinteresserte finnes det mulighet for å bli med på villsvinjakt, men det krever at man har godkjent jegerprøve, våpenlisens, og ikke minst blir godtatt av jegerne. Vi kan i hvert fall formidle kontakten.
 • Og sist, men ikke minst: Glem ikke at Roma er bare «to skritt unna» som italienerne sier. Toget fra Civitavecchia til Roma San Pietro tar tre kvarter til en time. Så kan man nyte dagen i den evige stad og ta toget tilbake til Civitavecchia og bli hentet av oss.

Kontakt med kolleger innen mitt fagfelt?
Vi har vært i Tolfa i over 25 år og har kontakter med folk fra de fleste fagfelter som for eksempel:

 • Sang og musikk
 • Teater
 • Keramikk
 • Kunst
 • Håndverk, særlig salmakeri og lærarbeider
 • Økologisk jordbruk
 • Ølbrygging
 • Olivendyrking
 • Vinproduksjon
 • Byplanlegging
 • Botanikk
 • Yoga
 • Sykkelorganisasjoner
 • Idrett
 • Arkeologi og kunsthistorie
 • Undervisning

Et lite tips:

Her finner du vår generelle FAQ: ofte stilte spørsmål om Cappuccini Tolfa.

ConvenTolfa – a selection of images from Cappuccini Tolfa

Flyer for Convento Cappuccini Tolfa.