FAQ

Ofte stilte spørsmål om Cappuccini Tolfa

 1. Hva er Convento dei Cappuccini?
  Det er et nedlagt fransiskanerkloster, bygd i 1621, i Tolfa nær Roma.
  Det er nå overnattingssted, event-sted, location og kultursenter der man kan nyte vakre omgivelser, god mat og vin.
  Her kan du lese om Kapusinerordenen: https://en.wikipedia.org/wiki/Order_of_Friars_Minor_Capuchin
  1. Hvor er Convento dei Cappuccini?
   Cappuccini ligger i via Annibal Caro i Tolfa, 1 time med bil fra Fiumicino, Leonardo da Vinci flyplass og 1,5 time fra Roma som vi ser i det fjerne.

Parco Della Pace, -119
Via Annibalcaro 99
00059 Tolfa RM
Italia

 1. Hvor er Tolfa?
  Tolfa er en by med ca. 5000 innbyggere som ligger på en høy åsrygg 500 meter over havet, bare en halvtime fra Middelhavet. Byen er rik på kultur fra etruskisk og romersk tid, fra renessansen og fra en dyp forankret italiensk bygdekultur med hester og flokker av langhornet kveg.
  Tolfa er hver sommer scene for en av de viktigste kulturfestivalene i Midt-Italia, og siden 1995 har det vært et norsk-italiensk kultursenter her, det eneste i sitt slag i Italia.
  Les om Tolfa på kommunens egne sider: http://comune.tolfa.rm.it
 1. Hva kan man oppleve?
  Vi tilbyr overnatting i et kloster fra italiensk barokk med en autentisk atmosfære, vakre rom, pietetsfullt pusset opp, et smykke av en klostergård, rikholdig bibliotek og vakre uteområder med flott utsikt.
  Man får fullpensjon eller halvpensjon med klassisk italiensk bondekjøkken basert på lokale tradisjoner og lokale råvarer; vin, olivenolje, oster, trøfler, økologiske grønnsaker og lokalbakt brød. Maten og vinen er kortreist.
  Man har muligheter for å ri på tolfahester i et landskap som ser ut som filmscener, og kanskje derfor er området brukt som location for spagettiwesterns og andre klassiske, italienske filmer.
  Området innbyr til turer til fots eller på sykkel.
  Vi kan servere lunsj i klostergården eller ute på campagnaen.
  Dette er et perfekt sted for et bedriftsseminar, et male-, litteratur- eller yogakurs, en korsamling, et bryllup eller en familiefest.
 1. Hva slags aktiviteter kan vi gjøre i nærområdet?
  Vi er gjerne behjelpelige med å skaffe kontakter for alle slags aktiviteter. Området er spesielt egnet for blant annet bading, ridning, foto, treningsturer, Mountainbike, fugletitting, Spa-opphold og keramikk-kurs.
  Det finnes naturlige varme kilder i området man kan besøke, og badestrendene i Santa Severa og Civitavecchia Nord er store og betjent med solsenger, kafeer og vannaktiviteter.
  Det er flere museer og nekropoler etter etruskerne i Cerveteri og Tarquinia.
  Området har svært variert botanikk, blant annet over 40 ulike ville orkidéer og byr på et rikt fugleliv.
  Man kan bli med på villsvinjakt, men det krever lisenser og avtaler.
  Landskapet er pittoresk og vakkert og brukt som location i nærmere 50 italienske filmer. Flere av landsbyene i området er verdt et besøk og den flotte vulkansjøen ved Bracciano. Spør oss gjerne.
 1. Hvordan kommer man dit?
  Fra Norge flyr man til Romas flyplass ved Fiumicino, Leonardo da Vinci. Vi kan gjøre en avtale med å hente følget med buss, da er dere hos oss på en time. Ellers finnes leiebiler på flyplassen, og i tillegg går det tog til Civitavecchia hvor dere kan bli hentet eller man kan ta buss derfra.
  Man kan også fly til Ciampino som ligger sør for Roma. Da bør man helst leie bil og det er ca. 1 time og 45 minutter å kjøre.
 1. Hvor mange er det plass til?
  Vi har 22 rom med til sammen 35 sengeplasser, så det passer for mellom 15 og 35 avhengig om det er par eller enslige. Vi vil si at en ideell gruppe er mellom 15 og 35.
 1. Hvordan er sengene?
  Det er nye, moderne og gode senger. De fleste er enkeltsenger, noen er «letto francese», som de sier i Italia, dvs. 140 cm brede.
 1. Er rommene beholdt som klosterceller?
  Ja, rommene er beholdt i sin originale form.
 1. Er det bad på rommene?
  Nei, det er ikke bad på rommene, men det er 9 romslige bad og toaletter som er nyoppusset 2019. Det har vært viktig å beholde munkecellene mest mulig som de var.
 2. Kan jeg bestille for grupper?
  Ja.
 3. Dersom man bestiller for en gruppe, vil det da være andre gjester tilstede på klosteret i løpet av samme periode?
  Vi har åpen restaurant for lunch og middag slik at det vil være andre gjester til stede.
 4. Hvor stor må en gruppe være?
  Det er ingen begrensninger nedad på gruppe størrelse, men oppad er det begrenset til 22 rom.
 5. Kan jeg bestille bare ett eller to rom?
  Ja.
 6. Hva slags måltider kan dere tilby?
  Vi kan tilby frokost, kontinental eller nordisk stil, lunsj og middag i italiensk stil. Vi kan også tilby festmåltider, prøvesmakinger, småmåltider og annet etter behov.
 7. Hva koster det?
  I sesongen 2023 koster det 80 – 90 Euro for et enkeltrom og 100 – 150 Euro for et dobbeltrom.
 8. Hva er inkludert i prisen?
  Prisen inkluderer daglig vask av bad og fellesarealer, sengetøy og håndklær. Ved ukesopphold blir det byttet håndklær på dag 4. Oppholdsrommene holder man i orden selv. Prisen inkluderer sluttvask når oppholdet er over. Kontinental frokost er inkludert i prisen. Det er mulig å bestille en oppgradert frokost mot et tillegg.
 9. Hva er ikke inkludert i prisen?
  Flyreise til Roma og andre reiseutgifter er ikke inkludert. Vi kan avtale henting med buss til og fra flyplassen, men det kommer i tillegg; 60 € tur/retur per person.
 10. Hvordan betaler man og hva er betalingsfristen?
  Ved bestilling betaler man 1/3 av totalen og det resterende betales senest 3 måneder før ankomst. Ved bestilling senere enn 3 måneder før ankomst betales hele beløpet.
 11. Er det noen frist for avbestilling og har det noen konsekvenser?
  Ved avbestilling før 3 måneder til ankomst, får man det innbetalte beløpet tilbake – minus 10 %. Ved avbestilling etter betalingsfristen og før 1 måned til ankomst får man 50 % av det innbetalte beløpet tilbake. Ved avbestilling senere enn 1 måned før ankomst får man ingen refusjon.
 12. Hvordan pleier klimaet å være i Tolfa?
  Tolfa har best vær fra mars til oktober og somrene kan være veldig varme, særlig i juli og august. Men 500 meter over havet gjør at det er mindre varmt enn i Roma, sommer som vinter. Det hender at det faller snø om vinteren, men den blir svært sjelden liggende. Våren er vakker med all sin blomstring, men været kan være ustabilt. Da er det lurt å ha med litt varme klær selv, men de fleste dagene er da som de beste norske sommerdager. Høsten er gjerne stabilt varm og god til slutten av oktober.
 13. Er det varme på rommene i de kalde periodene?
  Ja. Vi har satt i sentralvarme på hele klosteret med egne ovner i hvert rom.
 14. Jeg har en funksjonsnedsettelse. Passer Cappuccini for meg?
  Det er ikke spesielt tilpasset rullestolbrukere da det kun finnes trapper mellom 1. etasje og soverommene i 2. etasje. Men spør oss gjerne så kan vi forsøke tilpasninger for enkeltbruker.
 15. Jeg er matallergisk/veganer el.l. Tar restaurantene i Tolfa hensyn til dette?
  Hvis spesielle ønsker oppgis i god tid, vil vi kunne ta hensyn til de fleste.
 16. Dersom vi er flere enn dere har plass til kan dere skaffe ekstra plasser?
  Ja, vi har avtaler med flere Bed&Breakfast i Tolfa.
 17. Dersom vi skal ha et bryllup har dere tilgang på lydanlegg, lysanlegg, frisør, blomster, fotograf etc.?
  Ja, vi kan ordne alt dette etter spesialavtale.
 18. Dersom vi vil ha selskap utendørs er det overbygde uteområder?
  Vi har et område med pergolaer med plass til 40 gjester. Dersom det er behov for mer så kan det leies pergolaer.
 19. Dersom man skal ha bryllupsfest, vil man da ha tilgang på en kirke eller et egnet område for en enkel seremoni? Ja, dette kan vi arrangere. Tolfa har flere kirker like i nærheten, eller vi kan gjøre et arrangement i hagen til klosteret.