Fotturer og sykkelturer blant langhornet kveg og etruskergraver

Åsene og skogene rundt Tolfa er ideelle for turer til fots, på sykkel eller på hesteryggen! Det finnes milevis med skogsbilveier og stier hvor en kan komme langt avgårde og ha flotte opplevelser av et svært variert landskap.

Man kan for eksempel sykle eller gå til Piantangeli, «Englesletta», der man vil passere ruinene av et etruskisk tempel og komme fram til en ruinene av en middelalderborg der man vil ha et fabelaktig utsyn over Mignonedalen. Det er opplagt at dette området har vært viktig for romere og etruskere, og her var det også Tempelridderordenen holdt til fram til den ble knust av pavekirken i 1307.

Mesteparten av året er det noe som blomstrer i dette området, og man vil passere hester og langhornet maremmakveg som gresser i et pastoralt landskap. Det er så man venter å få se en faun rundt neste busk. Lunsj i det grønne på Englesletta anbefales.

Det går også an å sykle den nedlagte jernbanetraseen fra Viterbo til Civitavecchia over bruer og gjennom tuneller og først fremst gjennom et svært vakkert landskap.