Nu har du chansen att gå med i en förening med ett unikt kulturkloster i Italien!

Klostergården, Cappuccini Tolfa

Som delägare i AMICI CAPPUCINI di TOLFA får du:

  • Rätt att bo minst tre veckor om året i ett av de vackra rummen och njuta av den unika atmosfären i klostret.
  • Rätt att anordna möten eller sammankomster där ni bor och har mötet på klostret (kan vara familjesammankomster, kurser, seminarier, konserter, utställningar etc.)
  • Tillgång till ett nätverk där vi förmedlar kontakt med lokala producenter av vin, ost etc., och kontakt med arrangörer, hantverkare, musiker och artister av alla de slag. Föreningen har god kontakt med lokalbefolkningen och ni kommer att kunna samarbeta och få hjälp med arrangemang enligt ovan.
  • Ni deltar i ett historiskt banbrytande arbete där en arkitektonisk juvel från Tolfas guldålder skall återupprättas och bli ett levande och kreativt kulturcentrum.

Utemiljø – Cappuccini Tolfa

Tolfa – en kulturstad i etruskiskt land.

Staden Tolfa ligger i bergen ovanför hamnstaden Civitavecchia, en timmes bilfärd från Roms internationella flygplats och en och en halv timme från Roms Centrum. Det finns direktbuss till Rom från Tolfa och direkttåg till Rom från Civitavecchia. På tjugo minuter når du till stränderna vid Medelhavet.

Området har varit ett kulturlandskap i minst 7000 år och det finns historiska minnen från tiden före antiken, etruskisk tid, romartiden, medeltiden och renässansen.

Tolfa är känt för sitt goda kök, och under sommaren pågår med några veckors mellanrum flera festivaler med TolfaJazz, TolfAma och TolfArte som de mest kända.

Hästar är en stor del av traditionen i Tolfa, ett familjeägt sadelmakeri ligger mitt i staden och är känt för sitt kvalificerade hantverk.

Naturen runt om staden är typiskt italienskt, många kullar och vindlande vägar, den är botaniskt exceptionellt rik med bland annat 40 olika vilda orkidéer och här finns även varma källor.

Klosteret Cappuccini di Tolfa

(detta är ett flygfoto från 60-talet, kyrkobyggnaden med röd fasad ingår inte i projektet)

Convento dei Cappuccini

Klostret byggdes som ett franciskanerkloster 1621 av arkitekten Michele da Bergamo och är nu en viktig del av kulturarvet i denna vackra lilla stad utanför Rom.

Klostret är fritt och öppet beläget på stadens bästa tomt. Från klosterträdgården har du utsikt mot Tolfaklippan med en slottsruin, i fjärran ser du bergskedjan Apenninerna och bakom bergen ser du Medelhavet. Vid klart väder kan du även skymta Rom vid horisonten.

Platsen där klostret ligger har sin egen magi och du kan tydligt känna att arkitekten visste vad han gjorde när han byggde klostret. Franciskanerna var tiggarmunkar och därför är stilen enkel, men med en klassisk skönhet som vi vill vårda och lyfta fram.

FÖRETAGET

Tolfa Development srl är ett italienskt företag grundat av tre norska initiativtagare som varit i kontakt med Tolfa i över 25 år. Vi har också tre svenska delägare som bidraget med både kapital och viktiga impulser.

Från och med den 1 januari 2021 har företaget Tolfa Development srl (TD) avtal med kommunen Tolfa om att hyra klostret i 33+ 6 år.

Investeringar för ca 700 000 Euro är redan gjorda i klostret.

Vi har en utmärkt relation med både centrala och lokala myndigheter och har ett stort nätverk i området.

Det är naturligtvis både en ära och ett fantastiskt tillfälle att vara ansvarig för att restaurera denna pärla från Tolfas guldålder och göra den inte bara till en unik plats att bo på, utan också till ett kulturcentrum för både staden och regionen.

Foto: 6stili

Amici Cappuccini di Tolfa

Vi säljer nu aktier i föreningen Amici Cappuccini di Tolfa, föreningen kommer att ha en ägarandel på 5% i TD. Föreningen har 30 aktier som var och en säljs för 10 000 Euro.

Du kan köpa en aktie (eller fler) i Amici Cappuccini Tolfa (ACT) för 10 000 euro per aktie.

Detta ger dig ett medägande i klosterprojektet, men också ett medlemskap i ACT som totalt kommer att äga 5 procent av bolaget Tolfa Development srl där ACT garanteras en plats i styrelsen.

Som delägare får du möjlighet att delta i arbetet att göra det vackra och unika Cappuccinerklostret från 1621 till en mycket speciell plats att bo. En perfekt utgångspunkt för vandring, cykling, ridning och kultur.

Du blir en prioriterad användare både som arrangör för grupper eller evenemang, fester eller professionella möten, seminarier och liknande.

Och framför allt – du kan använda klostret för personligt bruk som boende och som en utgångspunkt för att njuta av det vackra Tolfalandskapet.

OBS!

Genom att bli medlem redan nu kan du använda kloster hösten 2021!

 

Genom att underteckna köpeavtalet har du säkrat din andel så snart du betalat 10 000 Euro till vårt konto.

För frågor och anmäla intresse för att boka ett eventuellt besök för att se klostret.

Kontakta   kari@artemisia.no eller sijo@online.no

 

ConvenTolfa – a selection of images from Cappuccini Tolfa